مجموعه فرادرس های تحلیل المان محدود کاربردی با متلب برای مکانیک و عمران
در این فردارس، دانشجویان عزیز، با المان محدود کاربردی آشنا می شوند. سرفصل هایی که در این آموزش به آن پرداخته می شود، مقدمه ای بر روش های المان محدود و … می باشد. نقطه قوت این آموزش این است که به طور کامل به توضیح و برنامه نویسی دو روش گالرکین و رایلی-ریتز پرداخته شده است و آموزش توسط یکی از بهترین مدرسین متخصص در این زمینه، انجام شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر، ادامه مطلب را ببینید.
در این فردارس، دانشجویان عزیز، با المان محدود کاربردی آشنا می شوند. سرفصل هایی که در این آموزش به آن پرداخته می شود، مقدمه ای بر روش های المان محدود و … می باشد. نقطه قوت این آموزش این است که به طور کامل به توضیح و برنامه نویسی دو روش گالرکین و رایلی-ریتز پرداخته شده است و آموزش توسط یکی از بهترین مدرسین متخصص در این زمینه، انجام شده است.
تحلیل مهندسی شامل ۳ روش عمده به نام های تحلیلی، عددی و تجربی، می باشند. روش های تحلیلی روش هایی می باشند که منجر به یافتن حل دقیق به صورت پیوسته در دامنه حل می گردند. یافتن چنین روش هایی برای تمام مسائل امکان پذیر نمی باشد. روش های تجربی نیز بخش مهمی از تحلیل های مهندسی را تشکیل داده اند اما به علت هزینه بر بودن و سختی های آزمایشگاهی، همواره امکان استفاده از آن ها وجود نخواهد داشت. لذا در این میان، روش های عددی بخش ناگزیری از تحلیل های مهندسی را تشکیل داده اند. تحلیل المان محدود نیز از جمله تحلیل های عددی می باشد که آشنایی و شناسایی روش های المان محدود بسیار مهم می باشد.
امروزه المان محدود به عنوان روشی ضروری و حیاتی برای تحلیل های سازه ای (اعم از ساده و پیچیده)، تحلیل های انتقال حرارت، تحلیل های الکترومغناطیس و غیره پذیرفته شده است. از این رو، شناخت مفاهیم اولیه و نیز آشنایی با برنامه نویسی المان محدود برای تحلیل های مهندسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. با توجه به اهمیت های بیان شده برای این روند آمورشی، و نیز وجود چنین درسی در واحدهای دانشگاهی و نیز پژوهشی در صنعت، ارائه این درس از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
سرفصل های مورد بحث:
- مقدمه ای بر روش های المان محدود
- روش گالرکین
- روش رایلی- ریتز
- مراحل انجام تحلیل المان محدود
- شبکه بندی
- انتخاب نوع تابع تغییر شکل و تابع های تغییر شکل مرتبه بالاتر
- استخراج ماتریس سختی
- ادغام ماتریس های سختی المان ها
- اعمال شرایط مرزی و روش های مختلف اعمال شرایط مرزی
- روش حذفی
- روش پنالتی
- روش مضارب لاگرانژ
- حل ماتریسی
- تحلیل المان محدود خرپا (استاتیک و مودال)
- استخراج ماتریس سختی المان خرپا
- استخراج ماتریس جرم المان خرپا
- بارهای اعمالی و شرایط مرزی آن
- حل خرپا و تحلیل های تنش اعضا، جابجایی، فرکانس های طبیعی
- تحلیل المان محدود تیر اویلر- برنولی، تیر تیموشنکو و قاب های دو بعدی (استاتیک و مودال)
- استخراج ماتریس سختی المان تیر
- المان تیر اویلر- برنولی
- المان تیر تیموشنکو
- المان تیر قاب
- استخراج ماتریس جرم المان تیر
- بارهای اعمالی و شرایط مرزی آن
- حل تیرو تحلیل های تنش اعضا، جابجایی، فرکانس های طبیعی
- استخراج ماتریس سختی المان تیر
- المان های مثلثی و مربعی
- المان های مثلثی مرتبه اول و مراتب بالاتر
- المان های مربعی مرتبه اول و مراتب بالاتر
- المان های ایزوپارامتریک و انتگرال گیری های عددی
- تحلیل المان محدود انتقال حرارت دائم و غیر دائم
- تحلیل المان محدود صفحات دارای ترک
برای یادگیری بهتر این آموزش، بهتر است پیش نیازهای زیر را داشته باشید:
- آشنایی با مفاهیم ماتریس ها
- آشنایی با مفهیم اولیه تنش/کرنش
البته روابط مورد نیاز برای هر یک از این مباحث در طول درس ارائه خواهد گردید.
برای مشاهده جزئیات و تهیه فرادرس مجموعه فرادرس های تحلیل المان محدود کاربردی با متلب برای مکانیک و عمران به این لینک (+) مراجعه نمایید.
مطالب پیشنهادی
مجموعه: فیلم های آموزشی, متلب سایت, محصولات آموزشی, مهندسی عمران, مهندسی مکانیک برچسب ها: المان محدود, برنامه نویسی المان محدود, تحلیل الکترومغناطیس, تحلیل المان محدود, تحلیل انتقال حرارت, تحلیل سازه, تحلیل مهندسی, تحلیل های الکترومغناطیس, تحلیل های انتقال حرارت, تحلیل های سازه ای, تحلیل های مهندسی, تنش کرنش, رایلی- ریتز, روش رایلی- ریتز, روش گالرکین, گالرکین, مقدمه ای بر روش های المان محدود