آموزش برنامه ریزی و کنترل موجودی ها
درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها در زمره مهمترین دروس کاربردی رشته مهندسی صنایع قرار دارد و اهمیت این درس برای فارغ التحصیلانی که علاقه مند به فعالیت در سیستم های تولیدی و کارخانجات هستند دو چندان است. درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها را به جرات می توان زیربنای زمینه کاری برنامه ریزی و مدیریت تولید دانست که یکی از تخصص های مورد نیاز در تمامی سیستم های تولیدی می باشد. درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها به مهندس صنایع کمک می کند تا بتواند بهترین تصمیم ممکن در مورد اینکه چه کالاهایی را در چه زمانی و به چه مقدار برای سیستم تولیدی خود فراهم کند بگیرد. در واقع درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها را می توان یکی از دروس کاربردی مهندسی صنایع نامید که به طور مستقیم از تکنیک های تحقیق در عملیات بهره می جوید.
درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها در زمره مهمترین دروس کاربردی رشته مهندسی صنایع قرار دارد و اهمیت این درس برای فارغ التحصیلانی که علاقه مند به فعالیت در سیستم های تولیدی و کارخانجات هستند دو چندان است. درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها را به جرات می توان زیربنای زمینه کاری برنامه ریزی و مدیریت تولید دانست که یکی از تخصص های مورد نیاز در تمامی سیستم های تولیدی می باشد. درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها به مهندس صنایع کمک می کند تا بتواند بهترین تصمیم ممکن در مورد اینکه چه کالاهایی را در چه زمانی و به چه مقدار برای سیستم تولیدی خود فراهم کند بگیرد. در واقع درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها را می توان یکی از دروس کاربردی مهندسی صنایع نامید که به طور مستقیم از تکنیک های تحقیق در عملیات بهره می جوید. به گونه ای که در تمامی مدل های کنترل موجودی که قالب آنها مدل های ریاضی بنیان هستند، هدف کمینه کردن هزینه موجودی ها و یا بیشینه کردن پاسخگویی به تقاضا کالا مطرح است. از این رو درس برنامه ریزی و کنترل موجودی ها هم دارای جنبه های زیبای نظری و محاسباتی است و هم ماهیتی کاملا کاربردی دارد که بر مقبولیت آن نزد دانشجویان رشته مهندسی صنایع می افزاید.همچنین در سال های اخیر با اضافه شدن سرفصل های این درس به مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع موجب شده است تا اهمیت این درس نزد اساتید و دانشجویان رشته مهندسی صنایع چندین برابر شود. یادگیری عمیق و مفهومی این درس، علاوه بر هموار نمودن مسیر اشتغال دانشجویان رشته مهندسی صنایع موجب می شود تا از لحاظ پژوهشی نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بسترهای پژوهشی بیشتری را پیش روی خود داشته باشند. چرا که در حال حاضر پژوهش های ناب زیادی به ارائه و حل مدل های ریاضی پیچیده و چند هدفه می پردازند که به هدف بهینه سازی سیستم های موجودی گسترش یافته اند.
این درس در دانشگاه های کشور در قالب دو درس مجزا برنامه ریزی و کنترل موجودی های ۱ و ۲ ارائه می شود و از معتبرترین منابع این درس می توان به کتابهای “اصول برنامه ریزی و کنترل موجودی های” نوشته دکتر حاج شیر محمدی، “برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها” نوشته دکتر فاطمی قمی و همچنین جزوات کنترل موجودی دکتر حجی که حاصل سالها تدریس درس برنامه ریزی و کنترل موجودی توسط ایشان در دانشگاه صنعتی شریف می باشد را نام برد که همگی جز ارزنده ترین منابع دانشگاهی در دسترس هستند.
این آموزش سرفصل های درس برنامه ریزی و کنترل موجودی های ۱ را منطبق بر منابع فوق مورد توجه قرار داده است. همچنین در این آموزش، بعد از تدریس هر سرفصل سعی شده است تا مهمترین تستهای مرتبط آزمون کارشناسی ارشد نیز مورد بررسی قرار گیرد تا علاوه بر نیاز دانشجویان کارشناسی، جوابگو نیازهای داوطلبان کارشناسی ارشد نیز باشد.
آموزش برنامه ریزی و کنترل موجودی ها — کلیک کنید
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- مفاهیم اولیه برنامه ریزی و کنترل موجودی ها
- تعریف موجودی و کنترل موجودی
- طبقه بندی موجودی ها
- عوامل هزینه در کنترل موجودی ها
- انواع سیستم های کنترل موجودی
- مدل سفارش اقتصادی (مدل ویلسون)
- مدل سفارش اقتصادی ساده
- مدل سفارش اقتصادی در حالت گسسته
- مدل سفارش اقتصادی در حالت دریافت تدریجی (تولید اقتصادی)
- مدل سفارش اقتصادی در شرایط وجود تورم
- مدل ویلسون و تعیین زمان سفارش دهی
- تحلیل حساسیت مدل سفارش اقتصادی
- مدل های معین همراه با کمبود
- مدل های کنترل موجودی در حالت کمبود قابل جبران
- مدل های کنترل موجودی در حالت کمبود غیر قابل جبران
- مدل های معین همراه با محدودیت
- مدل های کنترل موجودی با محدودیت فضا
- مدل های کنترل موجودی با محدودیت سرمایه
- مدل های کنترل موجودی با محدودیت تعداد سفارش
- مدل های کنترل موجودی در شرایط همراه با تخفیف
- مدل های تخفیف کلی
- مدل های تخفیف تدریجی
- مدل های احتمالی
- مدل تک دوره ای (مدل روزنامه فروش)
- محاسبه سطح اطمینان موجودی
- مدل های کنترل موجودی با تقاضای احتمالی
- مدل های کنترل موجودی با زمان تحویل احتمالی
- سیستم های سفارش موجودی
- سیستم سفارش نقطه ثابت
- سیستم سفارش دوره ثابت
- سیستم دو ظرفی
- سیستم بازدید عینی
- مدل های پیش بینی
- روش میانگین ساده
- روش میانگین متحرک
- روش میانگین متحرک با تغییرات فصلی
- روش هموارسازی نمایی
- روش هموارسازی نمایی با اصلاح روند
- شاخص های خطای پیش بینی
مجموعه: سته بندی مستقل برچسب ها: CFE, Lead Time, MAD, MSD, ROP, تخفیف تدریجی, تخفیف کلی, تخفیف موجودی, روش طبقه بندی ABC, روش میانگین متحرک, سطح اطمینان, سفارش از دست رفته, سیستم های FI, سیستم های نقطه ثابت سفارش, سیستمهای FO, سیستمهای بازه ثابت سفارش, سیستمهای دوظرفی, سیستمهای کنترل موجودی, طبقه بندی موجودیهی, فروش از دست رفته, کمبود در موجودی, کنترل موجودی, کنترل موجودیها, مدل EOQ, مدل EPQ, مدل تولید اقتصادی, مدل سفارش اقتصادی, مدل ویلسون, مدل ویلسون گسسته, مدلهای پیوسته موجودی, مدلهای ریاضی کنترل موجودی, مدلهای گسسته موجودی, مساله درخت کریسمس, مساله روزنامه فروش, موجودی با تقاضای احتمالی, موجودی با زمان احتمالی, موجودی با محدودیت سرمایه, موجودی با محدودیت سفارش, موجودی با محدودیت فضا, موجودی پس افت, هموارسازی نمایی
سلام. نرم افزار مربوط به این دزس چیه؟