آموزش ویندوز ۱۰ (Windows10)
سیستم عامل را می توان رابط کاربر و سخت افزار دانست، چرا که کاربر به صورت مستقیم امکان استفاده از سخت افزار را ندارد و این سیستم عامل است که دستورات را از کاربر دریافت کرده و به سخت افزار ارسال می کند و نتیجه اجرای دستور را از سخت افزار گرفته و به کاربر نمایش می دهد. از طرفی سیستم عامل بستری مناسب را برای برنامه های کاربردی فراهم می کند تا بتوانند با استفاده از منابع سیستم، به کاربر خدمت رسانی کنند. برنامه های کاربردی می توانند سرویسی را از سیستم عامل درخواست کنند، پارامتر ها را انتقال دهند و پاسخ عملیات را دریافت کرده و به کاربر نمایش دهند.
سیستم عامل را می توان مهم ترین نرم افزاری که بر روی کامپیوتر ها نصب می شود دانست. سیستم عامل، مدیریت منابع سیستم را بر عهده گرفته و بستری را فراهم می سازد که سایر نرم افزار ها بتوانند اجرا شوند و کاربران از خدمات آن ها استفاده کنند.
سیستم عامل را می توان رابط کاربر و سخت افزار دانست، چرا که کاربر به صورت مستقیم امکان استفاده از سخت افزار را ندارد و این سیستم عامل است که دستورات را از کاربر دریافت کرده و به سخت افزار ارسال می کند و نتیجه اجرای دستور را از سخت افزار گرفته و به کاربر نمایش می دهد. از طرفی سیستم عامل بستری مناسب را برای برنامه های کاربردی فراهم می کند تا بتوانند با استفاده از منابع سیستم، به کاربر خدمت رسانی کنند. برنامه های کاربردی می توانند سرویسی را از سیستم عامل درخواست کنند، پارامتر ها را انتقال دهند و پاسخ عملیات را دریافت کرده و به کاربر نمایش دهند.
سیستم عامل ها از نظر عملکرد به چند دسته تقسیم می شوند:
- سیستمهای بیدرنگ: سیستم عامل های بی درنگ دسته ای از سیستم عامل ها می باشند که می بایست در زمانی مشخص و معین حتماً جواب مورد نظر را به کاربر نمایش دهند. هدف اصلی استفاده از سیستمهای بیدرنگ واکنش سریع و تضمین شده در برابر یک رویداد خارجی میباشد. سیستمهای کنترل آزمایشهای علمی، تصویربرداری پزشکی، کنترل صنعتی و برخی از سیستمهای نمایش از این دستهاند.
- سیستمهای چند کاربره: سیستمهای چند کاربره اجازه میدهند تا کاربران متعدد بصورت همزمان به یک سیستم کامپیوتری دسترسی داشته باشند.
- سیستمعامل تک پردازنده: این سیستم عامل ها تنها بر روی یک پردازنده اجرا می شوند مانند سیستم عامل های خانواده ویندوز.
- سیستمعامل شبکهای: این سیستم عامل ها جهت مدیریت شبکه پیاده سازی شده اند و بیشتر امکانات آن ها برای رسیدگی به این هدف می باشد مانند سیستم ناول نت یا ویندوز سرور.
- سیستمعامل توزیع شده: این سیستمعاملها خود را مانند سیستمعاملهای تک پردازنده به کاربر معرفی میکنند، اما در عمل از چندین پردازنده استفاده میکنند. این نوع سیستمعامل در یک محیط شبکهای اجرا میشود در این نوع سیستم یک برنامه پس از اجرا در کامپوترهای مختلف جواب نهایی به سیستم اصلی کاربر بر میگردد سرعت پردازش در این نوع سیستم بسیار بالاست.
چرا سیستم عامل ها ایجاد شدند؟
شاید برای شما هم این سوال مطرح شود که چرا سیستم عامل ها ایجاد شدند و هدف اصلی ایجاد آن ها چه بود؟ در جواب شما می توان گفت که شما یک سیستم کامپیوتری با یک یا چند پردازنده، چند گیگابایت حافظه اصلی و حافظه جانبی، چندین دستگاه ورودی و خروجی و … تشکیل شده است. اگر سیستم یکپارچهای برای مدیریت این منابع وجود نداشته باشد، هر برنامه باید به تنهایی این کار را انجام دهد. سیستمعامل یک لایه نرمافزاری فراهم میکند که وظیفه مدیریت منابع سیستم را از دوش برنامههای کاربردی برداشته و کار آن ها را سادهتر مینماید. دستورات را از نرم افزار های کاربردی و همینطور کاربر گرفته، به سخت افزار ارسال می کند و نتیجه پردازش را به برنامه کاربردی یا کاربر براز میگرداند.
تا کنون سیستم عامل های زیادی ارائه شده است که می توان آن ها را در سه گروه تقسیم کرد:
- سیستم عامل های تحت وب
- سیستم عامل های گوشی های هوشمند
- سیستم عامل های کامپیوتر های شخصی
سیستم عامل هایی که برای کامپیوتر های شخصی ارائه شده اند در سه خانواده ویندوز، لینوکس، مکینتاش قرار میگیرند.
خانواده ویندوز:
ویندوز سیستمعاملی است که شرکت مایکروسافت آنرا برای رایانههای شخصی (PC) تولید کردهاست. این سیستمعامل، نسخههای متعددی دارد که از سال ۱۹۸۵ تاکنون به بازار عرضه شدهاند.
سیستم عامل های متن باز لینوکس:
لینوکس (Linux) یک سیستمعامل شبه یونیکس است. در واقع لینوکس به خودی خود تنها یک هستهٔ سیستمعامل است و از طریق ترکیب کردن آن با ابزارها و برنامههای دیگر است که میتوان یک سیستم عامل را تشکیل داد. سیستم عامل های لینوکس به صورت متن باز ارائه می شود و قابلیت توسعه توسط افراد مختلف را دارد چرا که همیشه کد ها در دسترس هستند.
مکینتاش:
مکینتاش هم نام سیستم عامل ارائه شده توسط شرکت اپل است. این سیستم عامل قابل نصب بر روی محصولات شرکت اپل است اما برخی نسخه های این سیستم عامل، با دستکاری در هسته قابل نصب بر روی سایت کامپیوتر های شخصی و لپ تاپ ها می باشد.
هدف از این دوره آموزشی بررسی و یادگیری سیستم عامل ویندوز ۱۰، نسخه جدید سیستم عامل های شرکت ماکروسافت می باشد که در خانواده ویندوزگرفته است.
سیستم عامل ویندوز ۱۰، نسخه جدید سیستم عامل های شرکت ماکروسافت می باشد که بعد از سیستم عامل ویندوز ۸٫۱ ارائه شده است. در این سیستم عامل تغییرات بسیاری را نسبت به نسخه های قبلی ویندوز شاهد بودیم همانند:
- بازگشت منوی استارت ویندوز
- ارائه اینترنت اشیا
- ارائه نسخه جدید مرورگر ماکروسافت با نام Edge
- راهنمای صوتی Cortana
- اتصال سرورهای پیشرفته دیتاسنترها به ویندوز ۱۰
- ارائه پلتفرم های مختلف برای استفاده
- جستجوی بهتر و راحت تر
- کارایی بهتر ماوس و صفحه کلید
برای مشاهده جزئیات و تهیه آموزش ویندوز ۱۰ (Windows 10) به این لینک (+) مراجعه نمایید.
فهرست سرفصل ها و رئوس مطالب مطرح شده در این مجموعه آموزشی، در ادامه آمده است:
- نصب ویندوز ۱۰
- میزکار و تنظیمات و شخصی سازی
- ورود به میزکار
- مدیریت Desktop
- تنظیم نحوه نمایش آیکون ها
- تنظیمات نحوه نمایش
- شخصی سازی میز کار
- تعیین پس زمینه
- تنظیم رنگ بندی
- تنظیم صفحه نمایش در حالت Lock
- مدیریت Themeها
- تنظیمات فهرست Start
- شخصی سازی فهرست Start
- شخصی سازی نوار وظیفه TaskBar
- مدیریت ابزار های نوار وظیفه
- تنظیمات نوار وظیفه
- مدیریت اعلان ها
- مدیریت اعلان های سیستمی
- مدیریت اعلان های کاربردی
- سازماندهی اطلاعات
- مدیریت فایل ها و This PC
- تنظیم صفحه اصلی File Explorer
- تنظیم نحوه نمایش اجزا
- ابزار های سیستمی مدیریت This PC
- قفل گذاری بر روی درایو
- تنظیمات Folder Option
- بررسی خصوصیات فایل ها و پوشه ها
- حذف آیکون های اضافی از This PC
- تنظیمات ویندوز بخش Setting
- شخصی سازی ابزار های سیستم
- تنظیمات نمایش
- تنظیمات اعلان ها
- تنظیمات برنامه ها
- تنظیمات چندوظیفه ای
- تنظیمات مدیریت باتری
- تنظیمات نیروتنظیمات ذخیره سازی
- تنظیمات نرم افزار های پیش فرض
- تنظیمات سیستم عامل
- مدیریت قطعات جانبی
- مدیریت پرینتر ها و اسکنر ها
- مدیریت لوازم متصل شده
- مدیریت بلوتوث
- تنظیمات ماوس
- مدیریت اینترنت و شبکه
- شخصی سازی
- تعیین پس زمینه
- تنظیم رنگ بندی
- تنظیم صفحه نمایش در حالت Lock
- مدیریت Themeها
- تنظیمات فهرست Start
- شخصی سازی فهرست Start
- مدیریت حساب های کاربری
- مدیریت حساب کاربری فعلی
- تنظیمات ورود
- مدیریت سایر حساب های کاربری
- مدیریت تاریخ و زبان
- مدیریت تاریخ
- مدیریت زبان و افزودن زبان جدید
- تنظیمات امنیتی و خصوصی
- بروزرسانی
- شخصی سازی ابزار های سیستم
- تنظیمات ویندوز بخش Control Panel
- تنظیمات AutoPlay
- تهیه پشتیبان و بازگردانی
- مدیریت نرم افزار های پیش فرض
- مدیریت تاریخ و زمان
- مدیریت قطعات و Device Manager
- مدیریت و تنظیمات Font
- مدیریت و تنظیمات اینترنت و Internet Option
- تنظیمات صفحه کلید
- مدیریت زبان ها و افزودن زبان جدید
- تنظیمات ماوس
- تنظیمات Power و منابع
- مدیریت نرم افزار ها و حذف نرم افزار
- مدیریت Sound و پخش صدا
- مدیریت حساب های کاربری
- تنظیمات دیوار آتش ویندوز یا Windows Firewall
- کار با Windows Defender
- کار با نرم افزار های کاربردی
- نرم افزار Rufus و نصب ویندوز از روی فلش
- نرم افزار Folder Guard و امنیت فایل ها و پوشه ها
- قفل گذاری بر روی پوشه ها
- مخفی کردن پوشه
- غیرقابل دسترسی کردن پوشه و درایو
- کار با Task Manager
- کار با ابزار Microsoft Edge
- آشنایی با محیط
- بازکردن اولین صفحه وب
- افزودن وبسایت به صفحه علاقه مندی ها
- کار با ابزار Web Note
- جستجوی امن در اینترنت با قابلیت InPrivate
- تنظیمات نرم افزار
برای مشاهده جزئیات و تهیه آموزش ویندوز ۱۰ (Windows 10) به این لینک (+) مراجعه نمایید.
مجموعه: آموزش های عمومی, سته بندی مستقل برچسب ها: .ویندوز 10, File Explorer, آشنایی با محیط, آشنایی با ویندوز 10, آموزش تنظیمات ویندوز 10, آموزش فارسی ویندوز 10, آموزش کاربری ویندوز 10, آموزش نصب ویندوز 10 از روی فلش, آموزش ویندوز 10, ابزار های سیستمی مدیریت This PC, افزودن وبسایت به صفحه علاقه مندی ها, بازکردن اولین صفحه وب, بررسی خصوصیات فایل ها و پوشه ها, بروزرسانی, تعیین پس زمینه, تنظیم رنگ بندی, تنظیم صفحه اصلی, تنظیم صفحه نمایش در حالت Lock, تنظیم نحوه نمایش آیکون ها, تنظیم نحوه نمایش اجزا, تنظیمات AutoPlay, تنظیمات Folder Option, تنظیمات Power و منابع, تنظیمات اعلان ها, تنظیمات امنیتی و خصوصی, تنظیمات برنامه ها, تنظیمات چندوظیفه ای, تنظیمات دیوار آتش ویندوز یا Windows Firewall, تنظیمات ذخیره سازی, تنظیمات سیستم عامل, تنظیمات صفحه کلید, تنظیمات فهرست Start, تنظیمات ماوس, تنظیمات مدیریت باتری, تنظیمات نحوه نمایش, تنظیمات نرم افزار, تنظیمات نرم افزار های پیش فرض, تنظیمات نمایش, تنظیمات نوار وظیفه, تنظیمات نیرو, تنظیمات ورود, تنظیمات ویندوز بخش Control Panel, تنظیمات ویندوز بخش Setting, تهیه پشتیبان و بازگردانی, جستجوی امن در اینترنت با قابلیت InPrivate, حذف آیکون های اضافی از This PC, سازماندهی اطلاعات, شخصی سازی, شخصی سازی ابزار های سیستم, شخصی سازی فهرست Start, شخصی سازی میز کار, شخصی سازی نوار وظیفه TaskBar, غیرقابل دسترسی کردن پوشه و درایو, فیلم آموزش ویندوز 10, فیلم فارسی آموزش ویندوز 10, قفل گذاری بر روی پوشه ها, قفل گذاری بر روی درایو, کار با Task Manager, کار با Windows Defender, کار با ابزار Microsoft Edge, کار با ابزار Web Note, کار با نرم افزار های کاربردی, مخفی کردن پوشه, مدیریت Desktop درویندوز 10, مدیریت Sound و پخش صدا, مدیریت Themeها, مدیریت ابزار های نوار وظیفه, مدیریت اعلان ها, مدیریت اعلان های سیستمی, مدیریت اعلان های کاربردی, مدیریت اینترنت و شبکه, مدیریت بلوتوث, مدیریت پرینتر ها و اسکنر ها, مدیریت تاریخ, مدیریت تاریخ و زبان, مدیریت تاریخ و زمان, مدیریت حساب کاربری فعلی, مدیریت حساب های کاربری, مدیریت زبان ها و افزودن زبان جدید, مدیریت زبان و افزودن زبان جدید, مدیریت سایر حساب های کاربری, مدیریت فایل ها و This PC, مدیریت قطعات جانبی, مدیریت قطعات و Device Manager, مدیریت لوازم متصل شده, مدیریت نرم افزار ها و حذف نرم افزار, مدیریت نرم افزار های پیش فرض, مدیریت و تنظیمات Font, مدیریت و تنظیمات اینترنت و Internet Option, میزکار و تنظیمات و شخصی سازی ویندوز 10, میزکار ویندوز 10, نرم افزار Folder Guard و امنیت فایل ها و پوشه ها, نرم افزار Rufus و نصب ویندوز از روی فلش, نصب ویندوز 10, ورود به میزکار