مقایسه ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸: آیا باید آپگرید کنید؟

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸: چرا باید همین الان از ویندوز ۸ دست بکشید؟

تجربه کار با ویندوز ۱۰ نشان می دهد که همان آپگریدی است که سال هاست از زمان توزیع ویندوز ۸ به آن نیاز بود. ترکیبی کارا از ویژگی های صفحه لمسی و رابط دستکتاپ است. با ویژگی های جدید و امکانات خوبی که دارد، بهترین آپگرید برای کاربران ویندوز XP و ویندوز ۷ محسوب می شود.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸: چرا باید همین الان از ویندوز ۸ دست بکشید؟

تجربه کار با ویندوز ۱۰ نشان می دهد که همان آپگریدی است که سال هاست از زمان توزیع ویندوز ۸ به آن نیاز بود. ترکیبی کارا از ویژگی های صفحه لمسی و رابط دستکتاپ است. با ویژگی های جدید و امکانات خوبی که دارد، بهترین آپگرید برای کاربران ویندوز XP و ویندوز ۷ محسوب می شود.

 

راهنمای سریع برای امکانات جدید در ویندوز ۱۰

برای کاربران ویندوز ۸ آپگرید لازمی است. تجربه کاربری دستکتاپ را افزایش می دهد و امکانات جدیدی در اختیار کاربران خود قرار می دهد که بتوانند به آسانی و با قدرت کارهای خود را انجام دهند.

طرفداران بازی های کامپیوتری نیز باید خوشحال باشند، ویندوز DirectX 12 را بر می گرداند که قول افزایش کارایی چشمگیری را می دهد. ویندوز ۱۰ برای همه کاربران سورپرایزی دارد، در این پست به بررسی برخی از این ویژگی های جدید می پردازیم.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : اسکرین استارت و منوی استارت

از مهمترین ویژگی هایی که به ویندوز ۱۰ برگردانده شده است، منوی استارت است؛ خصوصا برای دستکتاپ های معمولی و غیرلمسی این منو بسیار مهم است. اسکرین استارت ویندوز ۸ که کل صفحه را می پوشانید، وقتی از کیبورد و ماوس استفاده می شود، به درد نمی خورد و خوشبختانه مایکروسافت نیز این موضوع را درک کرد.

به جای آن، ویندوز ۱۰ از منوی استارتی استفاده می کند که کاشی های زنده ویندوز هشت را در خود دارد و در صورت تمایل می توان آن را طوری تنظیم کرد که تمام صفحه شود. این روش ساده تر است و استفاده از ماوس و کیبورد با آن بسیار آسان تر می نماید.

اگر مدام از دستکتاپ استفاده می کنید، ویندوز ۱۰ شما را خوشحال خواهد کرد.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : حالت تبلت

کاربران تبلت می توانند از این بخش بگذرند و از حالت تبلت جدید استفاده کنند. این حالت همه چیز را به شکل تمام صفحه نشان می دهد که تجریه خوبی برای کار با تبلت فراهم می آورد.

 اگر کاربر بخواهد به حالت دستکتاپ برود، کافی است حالت تبلت را خاموش نماید. این حالت زمانی مفید است که کار مهمی دارید و می خواهید ماوس و کیبورد به آن وصل کنید.

 

حالت تبلت در ویندوز ۱۰

این ویژگی در تبلت های هایبرید نیز بسیار مفید است که به شما اجازه می دهد حالت مناسب برای کاری که انجام می داد انتخاب کنید تا اینکه مجبور شوید فقط از یک حالت استفاده کنید. هرچند در لپ تاپ های هایبریدی رابط دستکتاپ به قدری مناسب لمسی است که نیازی به استفاده زیاد از حالت تبلت ندارید.

 به همین دلیل هایبریدها بیشتر از تبلت ها از ویندوز ۱۰ بهره می برند.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : برنامه های کلاسیک و جهانی

در ویندوز ۸، برنامه های استور ویندوز که لمسی هستند همگی تمام صفحه بودند و کار با آنها را روی یک دستکتاپ معمولی سخت می کرد. با ویندوز ۱۰، این برنامه ها را می توان در حالت پنجره ای اجرا کرد که کار با آن ها موازی با دیگر کارهایی که می خواهیم انجام دهیم، آسان تر شده است.

 به عنوان نمونه، اسکایپ، اعلام کرده است که برنامه ویندوز ۸ تمام صفحه خود را کنار می گذارد و به جای آن اسکایپ ورژن دستکتاپ خود را با ویژگی سوییچ بین تمام صفحه و معمولی آپدیت می کند که بتواند با ویندوز ۱۰ کار کند.

ویندوز ۱۰ همچنین می تواند تمامی برنامه های لمسی ویندوز ۸ را اجرا نماید، اما برنامه های دسکتاپ بهتر هستند.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : امکانات جدید برای کاربران حرفه ای

همراه با معرفی دوباره منوی استارت و ادغام ویژگی های دوست داشتنی ویندوز، ویندوز ۱۰ همچنین، امکانات جدیدی برای کاربران پاور و دسکتاپ دارد.

 اولین امکان، دسکتاپ مجازی است. این ویژگی به کاربران اجازه می دهد حالت چند مانیتور را داشته باشند و بتوانند پنجره های خود را در فضاهای کاری مختلف پخش نمایند. خصوصا زمانی که با برنامه های مختلفی همزمان کار می کنید، اما فضای اسکرین محدودی دارید، این ویژگی بسیار مفید است.

در کنار این ویژگی ، سوییچ بین پنجره ها با کلیدهای alt و Tab چهره جدیدی دارد. این کلید میانبر، تسک ویو را نمایش می دهد که سوییچ و مدیریت پنجره ها را با دسکتاپ مجازی جدید ادغام کرده است. هر چند کارایی آن به خوبی آنچه که در سیستم عامل اپل می بینیم، نیست؛ اما به هر حال این امکان وجود دارد و برای برخی ها بسیار مفید خواهد بود.

 Command Prompt نیز بهبود پیدا کرده است. این ابزار حرفه ای که با آن می توان دستورات را مستقیم وارد سیستم خود کنیم، مدتهاست ویژگی های ساده ای مانند کپی و پیست را ندارد. اما مایکروسافت بالاخره این ویژگی را افزوده است. همچنین توانایی دیگر و پشتیبانی از هات کی نیز اضافه شده که این ابزار را قدرتمند تر و کار با آن را آسان تر کرده است.

 ویندوز نه تنها با بازگرداندن منوی استارت، زندگی را برای کاربران دسکتاپ راحت تر کرده است؛ بلکه امکانات مفید دیگری نیز افزوده است.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : کورتانا

حال سراغ ویژگی های جدیدی برویم که تمام کاربران از آن بهره مند خواهند شد. کورتانا جستجوگر قدرتمند و دستیار شخصی است که مایکروسافت اولین بار برای موبایل معرفی کرده بود و حالا به دنیای کامپیوترهای شخصی آمده است.

کورتانا می تواند برای جستجوی فایل کامپیوتر و برنامه ها و همچنین جستجوی روی اینترنت استفاده شود. اما مهم تر از همه، علایق شما را شناسایی می کند و چیزهایی مانند تقویم و مکان هایی که مدام می روید، مانیتور می کند. تمامی این اطلاعات را با هم ترکیب می کند و موارد مفیدی مانند هواشناسی، زمان ملاقات و آدرس مکان هایی که می خواهید بروید را به شما اطلاع می دهد.

کورتانا همچنین مرورگر وب مایکروسافت اج (Microsoft Edge) که قبلا نام آن پروژه اسپارتان بود، هست. اطلاعات مرتبط با سایت هایی که شما بازدید می کنید مانند بررسی ها و آدرس رستوران ها را فراهم می آورد.

همچنین اغلب زبان های بومی را پشتیبانی می کند که می توانید با سیستم خود به زبانی غیر از انگلیسی صحبت کنید و آن می فهمد چه می گویید. البته کورتانا هنوز پشتیبانی از گفتگو به زبان فارسی ندارد. این ویژگی خصوصا در تبلت ها که دستورهای صوتی سریع تر از تایپ روی صفحات لمسی است، بسیار کاربردی است.

با اینکه اضافه شدن یک جستجوی بزرگ و دستیار شخصی به نوار وظیفه خوب است، اما برخی زیاد به کورتانا اهمیت نمی دهند.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : نوتیفیکیشن ها

یکی دیگر از امکانات بسیار کاربردی ویندوز ۱۰، بخش نوتیفیکیشن هاست که آن را اکشن سنتر می گویند. اینجا قسمتی است که نوتیفیکیشن های ایمیل ها و برنامه ها و آپدیت ویندوز و اخطارهای امنیتی را می بینید؛ مانند اکثر گوشی های هوشمند امروزه.

این ویژگی که از رابط کاربری موبایل ایده آن گرفته شده، که در سیستم های لمسی و یا دسکتاپ معمولی به درد می خورد و به سادگی اطلاعات مفید را به شما می رساند. یک امکان خیلی مفید است که به سازماندهی تمام اطلاعاتی که ویندوز به شما می دهد، کمک می کند.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : برنامه ایکس باکس، دایزکت ایکس ۱۲ و دیگر امکانات بازی

ویندوز ۸ تقریبا هیچی ویژگی خاصی اضافه نکرده بود که طرفداری بازی های کامپیوتری را خوشحال کند. به همین دلیل هم گیمرهای کامپیوتری کمی نیاز دیدند که از ویندوز ۷ به ۸ آپگرید کنند.

در ویندوز چند امکان جدید و جالب برای گیمرها اضافه شده است. ویندوز ۱۰ یک برنامه مخصوص برای کاربران ایکس باکس اضافه کرده است.

اولین آنها، برنامه ایکس باکس است که هاب بازی جدید برای سیستم عامل است. جایی ست که کاربر می تواند وضعیت بازی ایکس باکس خود را ببیند، با دوستانش چت کند، فعالیت های ایکس باکس خود را ببینند و موارد دیگر.

 این برنامه به شما امکان ویژه ای دیگر می دهد که گیمرها عاشق آن خواهند شد. گیمرها می توانند بازی های ایکس باکس خود را روی کامپیوتر بازی کنند. این به این معنی ست که وقتی کسی با تلویزیون کار دارد و نمی توانید با کنسول بازی کنید، می توان همان بازی را روی سیستم کامپیوتری خود انجام دهید.

همچنین قرار است بازی چند پلتفرمی هم پشتیبانی شود که گیمر های کامپیوتر و کنسول بتوانند با هم بازی کنند. البته در مورد کاربردی بودن این ویژگی باید بیشتر بررسی شود چون که بازی با ماوس و کیبورد نسبت به کنترلر در اکثر بازی های کامپیوتری مزیت به شمار می آید؛ اما به هر حال امکان جالبی است.

دایرکت ایکس ۱۲ بهبودهای چشمگیری در کارایی خواهد داشت.

بالاخره، می توانید تمامی بازی های کامپیوتری که بازی می کنید را ضبط نمایید، جدید یا قدیم. مشابه گیم کپچر (game capture) در ایکس باکس وان کار می کند که به صورت مداوم در حال ضبط است و در انتها می توانید هر صحنه ای را که دوست داشتید انتخاب نمایید و از حرکت جالبتان کلیپ سی ثانیه ای بسازید.

هرچند این ویژگی ها چندان به درد کسانی که فقط روی سیستم کامپیوتری بازی می کنند، نخواهد خورد. اما به هر حال امکانات بسیار جالبی است. ویندوز ۱۰ همچنین دسترسی به دایرکت ایکس ۱۲ دارد که کارایی و ویژگی های گرافیکی را برای بازی های جدید کامپیوتر با کارت گرافیک سازگار بهبود می بخشد.

ویندوز ۱۰ برخلاف ویندوز ۸ ، امکانات بسیار خوبی برای طرفداران بازی های کامپیوتری ارائه کرده است.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : وب گردی

ویندوز ۸ آخرین آپدیت برای مرورگر قدیمی مایکروسافت، اینترنت اکسپلورر، را دارد. اما ویندوز ۱۰ یک مرورگر جدید به نام مایکروسافت اج با خود همراه دارد.

این مرورگر، موتور جدید رندرسازی با ویژگی های جدید دارد. حالت خواندن دارد که تمامی اجزای غیرمرتبط با متن را حذف می کند تا بتوان با تمرکز خواند. یک لیست خواندنی دارد که یک لیست موقت بوکمارک «بعدا بخوان» هست که کورتانا نیز می تواند هنگام وب گردی آیتم هایی به این لیست اضافه کند. البته اغلب کاربران ترجیح می دهند از مرورگرهای دیگری که بدان عادت کردند مانند کروم و فایرفاکس استفاده نمایند. اما مایکروسافت اج به نظر ارتقای بزرگی نسبت به اینترنت اکسپلور است.

 

ویندوز ۱۰ و ویندوز ۸ : کارایی

یکی از اصلی ترین مزیت ویندوز ۸ نسبت به ۷ بهبود کارایی آن بود. سریع تر از ویندوز ۷ بوت می شد، رفتن و خارج شدن از حالت استندبای سریع تر بود و اغلب در حالت کلی نیز نسبت به ویندوز ۷ سرعت بیشتری داشت.

 متاسفانه به نظر نمی رسد ویندوز ۱۰ از این نظر تغییر خاصی کرده باشد. بلکه بر روی همان پایه ای که ویندوز ۸ ساخته، توسعه یافته است. این یکی از معدود مواردی است که ویندوز ۱۰ نسبت به ویندوز ۸ برتری خاصی ندارد.

 

سخن آخر

اگر بخواهیم منصفانه به قضیه نگاه کنیم، اصلا رقابتی در کار نیست. مایکروسافت تمام اشتباهاتی که می توانست انجام دهد روی ویندوز ۸ انجام داد و ویندوز ۱۰ در واقع نسخه ای است که این اشتباهات روی آن رفع شده اند.

با این حساب، ویندوز ۱۰ مطمئنا بهتر از ویندوز ۸ است . ویندوز ۱۰ ثابت کرده است که مناسب ترین ویندوز مایکروسافت برای استفاده می باشد.

 

 

منبع

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *