مقایسه اتوکد و اینونتور: مزایا و معایب

کمپانی اتودسک ، بیش از بیست سال سابقه در نرم افزار های طراحی سازگار، مناسب، پایدار و خلاق در طراحی دو بعدی و سه بعدی و پیش تولید دامین های اتوماتیک دارد. بنابراین، جای تعجب نیست که برای منظورهای مختلف، نرم افزارهای متفاوت دارند. تفاوت در نرم افزارهای اتودسک معیار مهمی است. در این مقایسه رو در رو، اتوکد (AutoCAD) و اینونتور (Inventor) برای اهداف خاص می پردازیم و اینکه چرا یک نرم افزار برای کاربری بهتر از دیگری می تواند باشد یا بررسی می نماییم

کمپانی اتودسک ، بیش از بیست سال سابقه در نرم افزار های طراحی سازگار، مناسب، پایدار و خلاق در طراحی دو بعدی و سه بعدی و پیش تولید دامین های اتوماتیک دارد. بنابراین، جای تعجب نیست که برای منظورهای مختلف، نرم افزارهای متفاوت دارند. تفاوت در نرم افزارهای اتودسک معیار مهمی است. در این مقایسه رو در رو، اتوکد (AutoCAD) و اینونتور (Inventor) برای اهداف خاص می پردازیم و اینکه چرا یک نرم افزار برای کاربری بهتر از دیگری می تواند باشد یا بررسی می نماییم. این دو نرم افزار تفاوتهای محسوس و برخی تفاوت های غیر محسوس دارند که تا زمانی شخصی با هر دوی آن کار نکند، نمی تواند متوجه اشان شود. در این پست به بررسی این دو نرم افزار فوق العاده می پردازیم.

 

نگاهی بر اتوکد و اینونتور

اتوکد پکیجی کامل برای مهندس و تکنسین طراحی بود. اینونتور اتودسک کاملا برعکس است. فلسفه طراحی پشت نرم افزار این است که اتوکد تقریبا دو قرن پیش با تمرکز بر چیزهای زیادی برای کاربران متنوع ساخته شده است. طراحی معماری شهری، تولید قطعات مکانیکی، دستکاری قبل از توسعه و یک انیمیشن ساده از حرکت قسمت های جداگانه؛ اتوکد برای انجام تمامی این کارها و بیشتر به صورت آسان، ساخته شده است.
اما اینونتور اتودسک این گونه نیست و این علت زیبایی اینونتور می باشد. در حالی که اتوکد یک پلتفرم تولید طراحی سنگین با ویژگی پیش از توسعه مانند بخش بندیف نورپردازی مصنوعی بر اساس رندر و رندرهای پانورمیک برای پیاده رو های مجازی یا حرکت قطعات نهایی،محسوب می شود، اینونتور برای بخش تولید کارکنان تکنیکی است. تنها مسئولیت اینونتور، کمک به پروسه تولید پست دیزاین است. هرچند، این بدین معنی نیست که ابزار مناسبی برای طراحی و توسعه طرح های دو بعدی و سه بعدی نمی باشد. در حقیقت، اینونتور امکاناتی دارد که خارج از دسترس اتوکد است و اتوکد نمی تواند آن ها را انجام دهد. پس از بررسی طراحی های هر دو نرم افزار، به مقایسه این امکانات می پردازیم.

 

مزایا و معایب اتوکد

همان طور که در بالا اشاره شد، اتوکد برای تمامی کاربران در تمامی زمینه ها ساخته شده است. این بدین معنی است که به شما اجازه می دهد روی تمامی اجزای مهم و غیر مهم کنترل داشته باشید، کنترل کامل روی طراحی خود از بالا به پایین دارید. اما این ویژگی، مشکلی با خود دارد و آن نیاز به یادگیری عمل در تمام جزئیات است. مثلا برای این که یک کاربر یک قطعه مکانیکی ایجاد کند، لازم است که کاربر تمام ورودی ها و خروجی های تمام ویزگی های مرتبط را یاد بگیرد و اگر بخواهد کاری بیش از کلیک و کشیدن قطعه انجام دهد،همچنین باید بتواند اسکریپت با توسعه ماکرو بنویسد.

 

اتوکد با تیم ها سازگار نیست

درکنار تمامی مواردی که ذکر شد، کاربر باید دانش خوبی از انواع داده و توانایی لایه بندی داشته باشد تا بتواند زمانی که در یک تیم است با طرح هایی که توسط طراح دیگری به او داده می شود، کار کند. در یک تیم، طرح ها به اشتراک گذاشته می شود و اغلب آنها ورژن های مختلفی دارند. مدیریت چنین کارهای تیمی زمانی موفقیت آمیز است که هر کدام از اعضای تیم دانش خوبی از اصول طراح و ویژگی های نرم افزار داشته باشد.

 

اتوکد و سه بعدی

به هر حال اتوکد نیز محدودهایی دارد.با توجه به این مورد که اتوکد در ابتدا یک نرم افزار دو بعدی بود و سپس برای سازگاری با سه بعدی تغییر پیدا کرد، برخی قابلیت هایی که دیگر نرم افزارهای مدل سازی سی بعدی به صورت پیش فرض دارند را ندارد. اتوکد قابلیت های مدل سازی زیادی که در سالیدورکز (SolidWorks) و کتیا (CATIA) پیدا می شوند را ندارد. شبیه سازی پویا و همچنین ماژول های کابل (cable) و گروه بندی (harness) را کم دارد. سیستم ها هنوز به صورت کامل از قابلیت های خود استفاده نمی کنند و نرم افزارهایی مانند کتیا قابلیت های روکاری به بهترین نحو را ارائه می کنند.
این طور که به نظر می رسد یکی از دلایلی که اتوکد هنوز استفاده می شود این است که کمپانی ها روی آن سرمایه گذاری کردند و نیروی کارشان آن را بلد هستند و نمی خواهند نرم افزارهای خود را تغییر دهند. وگرنه براساس استانداردهای صنعت، در بهترین حالت یک شبیه ساز دو بعدی و نرم افزار داکیومنت سازی و محل تمرین برای کسانی است که می خواهند بعدا به سراغ مدل سازی سه بعدی بروند. با وجود نرم افزارهای خوبی مانند کتیا، سالیدورکز و اینونتور، اتوکد نرم افزار تولید و مدل سازی سه بعدی مناسبی محسوب نمی شود.

 

مزایا و معایب اینونتور

از سوی دیگر، اینونتور برای فاز ساخت است. در حالی که اتوکد براساس طرح هندسه ساخته شده بود، اینونتور با ظرح تحت بعد توسعه یافته است. همین مورد باعث یک تفاوت اصلی می شود، که می توانیم طرحی بکشیم و سپس با افزایش و تغییر بعد آن را دست کاری کنیم. برخلاف اتوکد که طرحی را با سایز متفاوت می کشیدیم و امیدوار بودیم فرم وش کل مناسب را نتیجه بگیریم.

 

کشیدن طرح با اینونتور ساده است.

با استفاده از اینونتور، طرح کشیدن ساده تر و قدرتمند تر است. به خاطر این که کافی است یک طرح برای شکل بکشید و بعد آن را تغییر دهید. قابلیت جالب دیگر اینونتور، امکان استخراج ویژگی های یک قطعه و ذخیره ان در مرورگر قطعه است. به عنوان مثال اگر سوراخی که در قطعه خود قرار دادید را دوست ندارید و می خواهید حذف کنید، کافی است آن را از بخش مرورگر انتخاب و حذف نمایید و نیازی نیست کل قطعه را جز به جز از هم جدا کنید. مزیت دیگر این است که عادت قدیمی حذف و تکرار یک طرح دیگر به درد نمی خورد، اگر می خواهید چیزی را عوض کنید می توانید فقط بعد آن را تغییر دهید.

 

پشتیبانی انطباق

علاوه بر تمام مواردی که گفته شد، اینونتور از انطباق نیز پشتیبانی می کند. این بدین معنی است که هندسه موجود می داند چگونه خود را بر اساس آپدیت های هندسوی، آپدیت نماید. نه تنها این قابلیت در اتوکد وجود نداشت، بلکه سخت است بگوییم زمانی که هندسه تغییر می کرد، قطعه ای خود را آپدیت می کرد یا نه. به همین دلیل تکنیک حذف و تکرار شکل گرفت. ویزگی خوب دیگری در مورد اینونتور این است که از لایه ها، خط دستور و یا UCSISON استفاده نمی کند. در این پست زیاد از اینونتور تعریف کردیم، اما حقیقت این است که اینونتور قابلیت هایی دارد که اتوکد اصلا نتوانسته است نزدیک این قابلیت ها شود.

 

خلاصه ای بر تفاوت های اتوکد و اینونتور

مقایسه قابلیت ها
در جدول زیر قابلیت های بین دو نرم افزار شده است.

 

اتودسک اینونتور

اتودسک اتوکد

 

طراح و توسعه دهنده ساخت

طراح دو بعدی و سه بعدی

کاربر

ساخت

طراحی عمومی

اسکوپ

ساخت

همه ( شهری، مکانیک، معماری و …)

دیسیپلین

بعد

هندسه

طراحی

پنل، گرید، سه بعدی رنگ بندی

خط دستور، لایه ها، UCSICON

قابلیت های خاص

حداقل چهار IPT، IAM، IDW، IPN

DWG

نوع فایل

کاربری آسان

کنترل کامل

برتری

دو بعدی و سه بعدی

تولید

طراحی دوبعدی و داکیومنت سازی

توانایی

کوتاه

متوسط

مدت یادگیری

 

 

چرا باید از اتوکد یا اینونتور استفاده کنید؟

در جدول زیر اطلاعاتی در باره کی و چرایی استفاده از این دو نرم افزار آمده است.

اتودسک اینونتور

اتودسک اتوکد

ابزار طراحی و تولید

ابزار طراحی و داکیومنت سازی

هدف صنعت مشخص

اهداف عمومی

شهرت در صنعت خاص

شهرت در صنیع

با توجه به خاص بودن یک صنعا، کار با آن ساده است.

یادگیری سخت. به علت گستردگی زمینه کاربری، کسب مهارت سخت است.

نسبتا جدید، کاربر کمتر

قدیمی تر، کاربر بیشتر

 

سخن آخر

در کل، به نظر می رسد زمانی که هدف مدل سازی سه بعدی است، اینونتور انتخاب بهتری محسوب می شود. اما باید در نظر داشته باشید که این نیازها و توانایی های شماست که در انتخابتان تاثیر گذار است. به عنوان نمونه کل دیسنی ورلد با استفاده از اتوکد ایجاد شده است. در ان زمان اینونتور هنوز وجود نداشت و سالیدورکز و کتیا تازه توسعه یافته بودند. اتوکد به تنهایی کار فوق العاده ای انجام داد.
در حالی که اتوکد کنترل همه جانبه به کاربر می دهد، اینونتور سادگی کاربری ارائه می کند. اتوکد طراحی و انعطاف پذیری پیش تولید و اینونتور قابلیت های پس توسعه و ساخت فراهم می آورند.

 

منبع

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *